İçeriğe geç

Yonca Kökü Kaç Metre Uzar

Yoncanın kökü kaç metre?

Uygun koşullar altında 8-10 metre derinliğe kadar iner. Etkili kök derinliği 120-180 santimetredir. Bu nedenle, anavatanı olan Ortadoğu’daki koşullarla aynı özelliklere sahiptir ve kuraklığa dayanıklıdır. Yonca önemli bir yem bitkisidir.

Yonca nasıl yok edilir?

 Yoncanın ilk biçilmesinden sonra yoncanın üzerinde kalan sarısı parçaları ve toprakta filizlenen tohumlar alev makinesiyle yakılarak yok edilmelidir.  Yoncalar fırın şeklinde ise sadece bu fırınlar alev makinesiyle yakılmalıdır.

Yonca kökü neye iyi gelir?

Yonca bitkisinin insan sağlığına faydaları şu şekilde sıralanabilir: – Bağışıklık sistemine iyi gelir. – Çocukların büyümesini ve gelişimini hızlandırır. – Romatizmal hastalıklara iyi gelir.

Yonca en fazla ne kadar büyür?

Yonca, yıllık otsu bir bitkidir. Uzunluğu 50-80 cm’dir. Derin bir kök sistemine sahiptir. Uygun koşullarda 8-10 metre derinliğe kadar gider.

Yoncanın ömrü ne kadardır?

Yoncanın ortalama ömrü 7 yıldır. c-Yılda birkaç kez biçilebilir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde 3-5 kez biçilebilir. d-Yoncanın verimliliği yüksektir.

1 dönüm araziden kaç kg yonca çıkar?

Her tür, dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil ot üretebilir. Bunun kuru ot eşdeğeri 300 – 800 kg’dır. Tüm yonca proteininin %75’inin yapraklarında bulunduğu düşünüldüğünde; hasat edilen yoncanın kurutulması ve balyalanması işlemi de oldukça önemlidir.

Yonca tarlası nasıl bozulur?

Kuru tarlada dolaşmak yoncaya zarar vermezken, ıslak, çamurlu veya nemli tarlada dolaşmak kesinlikle tarlaya zarar verecek ve zamanla yoncanın incelmesine neden olacaktır.

Yonca otu nasıl kurutulur?

a) 80 °C’de 8 saat kurutma dolabında kurutulması. Bu nedenle yeşil yoncadaki besin maddelerinin kaybı mümkün olduğunca önlenmeye çalışılmıştır.

Yonca susuz olur mu?

Bu nedenle yonca kuru ve sıcak iklimlerin bitkisi olarak düşünülebilir. Yoncanın derin bir kök sistemi vardır ve bu nedenle kuraklığa dayanıklıdır. Yıllık yağış miktarı 350–450 mm olan yerlerde yonca sulama yapılmadan yetiştirilebilir.

Yoncayı hangi hayvanlar yer?

Tüm hayvanlar yonca otu yemeyi sever. Son yıllarda, yonca silajı tüketimi ülke çapında yaygınlaşmıştır. Hayvanlara yeşil yonca otu yedirmek tehlikelidir.

Yonca neyi sever?

Yoncanın iklim gereksinimleri Ancak, büyüme ve gelişme için en uygun ortam, bol su ve sıcak ve kuru hava koşullarının olduğu ortamlardır. Bu nedenle yoncaya sıcak iklim bitkisi denilebilir. Yoncanın derin bir kök sistemine sahip olması kuraklığa karşı dayanıklılığını artırır.

Yoncanın üstüne hangi gübre atılır?

Yonca, topraktan büyük miktarda besin çıkaran bir bitkidir. Genellikle, toprak işleme sırasında günde 50-60 kg alfalfa DAP gübresi uygulanır. Ayrıca, her biçme işleminden sonra hektar başına 8-10 kg amonyum nitrat uygulanmalı ve sulama yapılmalıdır.

Yoncadan sonra ne ekilir?

Sonuç olarak, dördüncü yılda yonca üretimi hasat edildikten sonra, çoğu çiftçi yonca bitkisini derin bir şekilde sürerek ve ardından tarlaya buğday, mısır veya arpa ekerek yok eder. Bir yıl boyunca buğday, mısır veya arpa ve yonca hasadından sonra, bunları eker ve sonraki dört yıl boyunca tekrar yonca ekerler.

Yonca ne kadar su ister?

Yoncanın yıllık su ihtiyacı yaklaşık 1250-1300 mm’dir. Yazın su ihtiyacı ayda yaklaşık 250-300 mm’dir. Bu miktar tarla yüzeyinde 25-30 cm su anlamına gelir. İki haftada bir (yaklaşık 15 cm) su verirseniz verimlilik artacaktır.

1 balya yonca kaç kg gelir?

Balya ağırlığı 25 ile 30 kg arasındadır. KALİTELİ BİR YONCA BALYA SADECE KALİTELİ YONCADAN ÜRETİLİR.

Yonca kaç cm biçilir?

Yonca hasadı: Bu süre zarfında yonca, yerde en az 5 cm kalacak şekilde biçilir. Şekillendirildikten sonra, hava durumuna bağlı olarak 1 ila 2 gün tarlada kurumaya bırakılır. Kuru ot genellikle balya formunda saklanır. Bitkiyi kıştan korumak için, son formda en az 10 cm yükseklik bırakılmalıdır.

Yonca besi sonunda neden verilmez?

Yaşlandıkça protein ihtiyaçları azalır ve enerji ihtiyaçları artar. Besi döneminin sonunda diyetleri neredeyse tamamen tahıl yeminden oluşur, bu nedenle yoncaya olan ihtiyaçları azalır. Bu nedenle genç hayvanlarınıza yüksek kaliteli yonca ve yonca otu verebilirsiniz.

Yonca nasıl hızlı büyütülür?

Her formda bol miktarda yeşil kısım üretir ve hızlı büyür. Bu nedenle, 1 kg kuru madde üretmek için yaklaşık 800 litre su tüketilir. Bu sebeplerden dolayı, yonca bitkisi, yetersiz yağış alan yerlerde büyümesi sırasında sulanmalıdır.

1 balya yonca kaç kg gelir?

Balya ağırlığı 25 ile 30 kg arasındadır. KALİTELİ BİR YONCA BALYA SADECE KALİTELİ YONCADAN ÜRETİLİR.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort